A dokNET v2.5 tanúsítványa immár kiterjed a §3/2018-as rendeletnek való megfelelésre

Örömmel jelenthetjük be, hogy az elmúlt hónapok során végrehajtott tanúsítási folyamat eredményeként a dokNET v2.5 verziója érvényes tanúsítványt kapott a §3/2018-as rendeletnek való megfelelésről (a közfeladatot ellátó szerveknél alkalmazható iratkezelési szoftverekkel szemben támasztott követelményekről).

A dokNET fejlesztése során alapvetően két fő irányelvet fogalmaztunk meg. Egyrészt a rendszer legyen könnyen használható, korszerű és hatékony a mindennapi munkában, másrészt mindig feleljen meg a hatályos jogszabályoknak, hogy ezzel stabil hátteret biztosítson az elektronikus ügyintézéséhez. Utóbbi célunk teljesülésének legfontosabb bizonysága a tanúsítvány, amelyet évről-évre megújítunk a MÁTRIX Tanúsító segítségével, akik alapos átvizsgálásnak vetik alá rendszerünket.

A 2018-as év fontos törvényi változásokat hozott a 3/2018-as jogszabály megjelenésével, amely a korábban is meglevő alapvető iratkezelési irányelvek mellett komoly előírásokat fogalmazott meg a központi elektronikus szolgáltatásokkal való kapcsolatok viszonylatában is. Az elektronikus ügyintézés elkötelezett híveként cégünk folyamatosan építette be a dokNET-be a különböző elektronikus szolgáltatások támogatását, így jelenleg az összes iratkezelési szempontból releváns szolgáltatást elérhetővé tettük már az alaprendszerünk felhasználói számára is.

A törvényben szereplő előírások további kisebb-nagyobb változást is eredményeztek a rendszerben, amelyeket az év során folyamatosan juttatatunk el a támogatással rendelkező ügyfeleink számára. Bővült a felvihető adatok köre számos új kötelező, és az egyedileg definiálható mezőkkel, új folyamatkezelő rendszert építettünk be, elektronikus útra tereltük a selejtezési (levéltárba adási) folyamatot, két új főoldal-opciót hoztunk létre, újabb iratkezelés-automatizálási lejárásokat hoztunk létre, és mindezek még csak azok a változások, amelyek a leginkább szembeötlők. Ezeken felül számos apró, felhasználói felületet alig érintő változtatás is történt, amely javította a rendszer sebességét, válaszidejét és a feldolgozás hatékonyságát.

Az új 2.5-ös verzió, amelyre a tanúsítványunk is vonatkozik gyorsabb, biztonságosabb és modernebb, mint bármelyik elődje volt. Ezt ünnepelve cégünk 10%-os kedvezményt biztosít most a dokNET licencáraiból az év végéig azok számára, akik a rendelésük során megadják a következő kódot: "DOKNET4WORLD".


2018-10-15